16 mayo 2021

TREBALLEM LES ENDEVINALLES !!!

Estimades famílies,

A la comissió lingüística del nostre centre estem treballant per donar a conèixer la nostra llengua a través de  diferents propostes i activitats al llarg de tot el curs.


Durant aquest mes es va decidir treballar la nostra llengua mitjançant Les Endevinalles, un recurs molt adient a l’edat dels nostres infants que ha fet que durant aquesta setmana treballéssim la nostra cultura popular d’una manera molt divertida.



A partir de tres endevinalles d’animals que he creat, hem realitzat una dinàmica de treball cooperatiu: la pilota, que ens ha permès a la nostra assemblea esbrinar de quins animals es tracten. A continuació  els infants, i per grups de treball amb l’estructura de full giratori, han pogut realitzar produccions lliures per escriure sense model el nom de la resposta correcta a l’endevinalla. I per últim, han representat de manera individual el dibuix i el text de l’endevinalla.


                   



Una proposta seqüenciada en diferents activitats que ha fet que la classe dels caragols s’apropin una mica més a la nostra cultura popular i la nostra llengua.

Aquí teniu una mostra de tot el procés…


           




























Vull compartir amb vosaltres alguns enllaços perquè des de casa amb els vostres fill/es, pugueu passar una estona divertida i esbrinar el resultat de les endevinalles.

És molt divertit, desitjo que us agradi !!!😊


https://www.youtube.com/watch?v=6-X3DR1uKJg                          


https://www.youtube.com/watch?v=NAA7xOH35_M


Una abraçada forta,
Olga.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

QUÈ TREBALLAREM AQUEST 3R TRIMESTRE?

  Aquí teniu un quadre amb els principals sabers que anem a treballa aquest trimestre per tal que pugueu dur un seguiment de la feina que fa...