02 mayo 2021

TREBALL COOPERATIU

Hola famílies,

Degut a la millora de les restriccions, estem realitzant diferents propostes per recuperar la nostra metodologia que havíem introduït durant cursos passats de dinàmiques i estructures de treball cooperatiu.

La proposta que varem desenvolupar va ser la següent:

Primer, havíem de recordar quins eren els membres del nostre grup de treball i el nom que havíem triat per cada grup. Amb la dinàmica del “Llapis en mig” , els infants varen escriure els noms dels seus companys i el nom del grup. Primer en lletra majúscula i després amb lletra lligada.















Aquest va ser el resultat final dels nostres grups de Treball cooperatiu que varen posar a un plafó visual.



Amb els grups cooperatius formats, havíem de recuperar el significat dels agrupaments i la importància dels reptes i les propostes en comú. Per tant, els vaig repartir un material manipulatiu diferent a cada grup per taules. i els vaig proposar un repte:  què podem construir amb unes quantes peces de forma individual ? 

Els infants varem donar peu a la seva imaginació i aquest va ser el resultat de les produccions individuals…























A continuació, i després d’explicar cadascú la seva “obra”, els vaig plantejar...i si utilitzem tot el nostre material i construïm compartint amb els companys ?

Els infants varen iniciar la proposta amb molt d'entusiasme i entre tots els membres del seus grups de treball cooperatiu varem realitzar una gran construcció en grup....









Compartir, escoltar, respectar el nostre torn, posar-nos d'acord amb tots els membres del nostre grup...són algunes de les premisses que varen treballar per recuperar la nostra metodologia de treball cooperatiu.

Després d’acabar la sessió, el portaveu va explicar la construcció final i cadascú dels membres varen verbalitzar com s’havien sentit en tot el procés, quins beneficis aportava fer les coses en comú i compartint amb la resta de companys.

I per finalitzar aquesta sessió, varen realitzar una representació individual de la construcció en grup.

Mireu quins artistes...













Unes sessions molt lúdiques i divertides en les quals els infants varen recuperar una manera de treballar que els agrada molt: el treball cooperatiu.

Una abraçada, 

Olga.

 



No hay comentarios:

Publicar un comentario

QUÈ TREBALLAREM AQUEST 3R TRIMESTRE?

  Aquí teniu un quadre amb els principals sabers que anem a treballa aquest trimestre per tal que pugueu dur un seguiment de la feina que fa...